Djembé workshops voor kinderen

i.s.m. Drums en Percussion Klapwijk

op zondag 5 november 2017,
van 13.30 – 14.15 uur en van 14.30 – 15.15 uur,
(maximaal 8 kinderen per workshop vanaf 8 jaar),
in Bibliotheek Voorschoten,
toegangskaarten à €5 zijn te bestellen voor 13.30-14.15 of voor 14.30-15.15

 

 

Meer over de workshop

Ervaar het om percussie te spelen op conga’s en bongo’s en andere spannende percussie instrumenten. Tijdens de workshop worden verschillende Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse ritmes behandeld. Stap voor stap leer je de basis van het trommelen met je handen. De workshop wordt 2 keer gegeven voor kinderen vanaf 8 jaar. De groep is maximaal 8 kinderen groot.

 

 

Meer over de bibliotheek

De Stichting Openbare Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar (OBVW) is op 1 januari 2008 ontstaan als fusie tussen de openbare bibliotheek Voorschoten en de openbare bibliotheek Wassenaar.

En bieden zondag 5 november 16 kinderen de mogelijkheid kennis te maken met Djembé door Tjeerd Klapwijk.

www.obvw.nl
www.facebook.com/obvw1

 

Meer over Drums en Percussion Klapwijk

Tjeerd Klapwijk zijn eerste trommel komt van de plaatselijke drumfanfare waarna Tjeerd vanaf zijn 11e jaar drumles op de muziekschool krijgt van o.a. Residentieorkestslagwerker Luuk Nagtegaal en jazzdrummer Hans Braber. Hij doet ervaring op in schoolbands nadat hij halverwege de jaren ’70 alle grote bands uit die tijd leert kennen en herkennen. Vervolgens speelt hij in zijn eerste serieuze rockformatie en treedt op in o.a. “De Melkweg” in Amsterdam en op veel andere jongerenpodia door heel Nederland. In 1980 wordt Tjeerd toegelaten aan de Havo voor jong muziektalent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en verdiept zich in klassieke en moderne (slagwerk-)muziek, componeren en jazz drummen. Vanaf 1982 komt daar ook de opleiding Muziekregistratie (Audio Engineering) bij. Vanaf 1987 richt hij zich alleen nog maar op drummen. Hij doet veel ervaring op door het spelen in lessen en workshops en optredens met meerdere internationale topmusici die het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bezoeken. Hieronder zijn o.a. de gitaristen Jim Raney, Herb Ellis en Pat Metheny en bijvoorbeeld pianisten Kenny Kirkland, Monty Alexander en wereldtopdrummers Dave Weckl, Jeff Hamilton en Roy Haynes. In de jaren na zijn conservatoriumstudie volgt Tjeerd drumclinics door heel Nederland van o.a. Terry Bozzio, Vinnie Colaiuta en krijgt hij les van Jim Chapin.

http://www.klapwijkdrums.nl
www.facebook.com/KlapwijkDrums