Open Kunstroute in Voorschoten

op zaterdag 4 november 2017
van 12.00 – 17.00 uur
op verschillende locaties in centrum van Voorschoten
toegang is gratis

 

Deelnemers

Op zaterdag 4 november wordt van 12.00 tot 17.00 uur een kunstroute georganiseerd. Hieraan nemen de VKK, KGV, Boerderij Oud Woelwijck en het Museum Voorschoten deel. De kunstenaars stellen op diverse locaties hun werk ten toon, u kunt daar met hen in gesprek, het werk bewonderen en eventueel werk van hen aanschaffen.
  • Het Kunstgenootschap Vlietstreek houdt een kunstmarkt in De Merelhof, Merelhof 7-11. Ook zullen hier de leden van de vereniging aan het werk zijn. In dit open atelier bieden zij u graag een hapje en een drankje aan.
  • De kunstenaars van de VKK zijn in het Cultureel Centrum, het Ambachts- en Baljuwhuis en op Treubstraat 21 te zien.
    Op de eerste verdieping in het Cultureel Centrum heeft Jacqueline van de Grijn haar atelier. Op deze dag heeft zij daar als gast Lucy de Kruijf.  Op de benedenverdieping naast de bar, kunt u werk van Jackie van Duin, Ben Jansen en Ella van Elck zien.
    Op Treubstraat 21 kunt u o.a. werk zien van Willem Tegelaar en Marja Verschoor. U moet daarvoor onder het poortje door naar het einde van de tuin. Achteraan links bevindt zich de ingang van de expositieruimte.
  • In Boerderij Oud Woelwijck laten de kunstenaars hun werk en cursussen zien.
  • In de Bibliotheek nemen sopraan Helmi Verhoeven en pianist Roel van der Wal u in een ‘aanloop-recital’ graag mee naar de wereld van het lied over de ons omringende natuur. U kunt naar believen enkele ogenblikken stilstaan bij luchtige liederen over vogels, liederen die u als een vis in het water doen voelen en andere parels uit de Duitse Liedkunst.

  • In Museum Voorschoten is de jubileumexpositie van de Voorschotense Kunstkring te zien en wordt de Lions Peace Poster wedstrijd geopend door de voorzitter van Lions Voorschoten Erwin Lunshof.